dijous, 18 de maig de 2017

Tarta de Santiago

Ingredients

  • 250 grams d'ametlla mòlta crua
  • 250 grams de sucre
  • 5 ous grans
  • La ratlladura de la pell de mitja llimona
  • Mitja cullera petita de canyella (uns 3 grams)
  • 1 cullerada sopera de sucre pols (per empolvorar)
  • 1 trosset de mantega per untar el motlle (amb una cullerada n'hi ha prou)
  • 1 motlle rodó desmuntable de 22 cm de diàmetre
  • 1 creu de Santiago de paper
 12 racions

Elaboració

Posa a escalfar el forn a 175 graus centígrads (dalt i baix).
En un bol tira el sucre, l'ametlla mòlta, la canyella i la ratlladura de llimona. Amb una forquilla barreja tot bé.
Ara afegeix els ous i amb una cullera o una llengua de gat (espàtula de goma) barreja tot bé. No cal batre, hi ha a qui li agrada donar-li volum al pastís però jo no la preparo així, així que només barreja fins que estigui tot ben barrejat.
Agafa el motlle i empastifa’l amb la mantega. Després aboca la barreja en el motlle i fica’l el forn a 170 º centígrads durant 20 minuts fins que la superfície estigui ben daurada, torrada, no cremada
Quan el pastís estigui ben cuita treu del forn i deixa que es refredi abans de esmollar-la. Quan estigui freda treu del motlle, posa damunt la Creu de Santiago i empolvora per sobre el sucre pols.
Bé només et queda treure la creu de paper amb cura que no se't caigui a sobre del pastís tota el sucre que té a sobre i llest i a menjar!
Resultat d'imatges de tarta de santiago

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada