divendres, 3 de juny de 2016

Pastis semi-fret de trufa

Ingredients

  • 1 litre de nata 35% matèria grassa per a muntar.
  • 500 gr de xocolata 70% de cacau.
  • 4 fulles de gelatina.
 racions

Elaboració

Posar 100 gr de xocolata a la thermomix, i tritureu-per deixar-lo a ensopegades. Retirar i reservar.
Remullar les fulles de gelatina durant 5 minuts. Separar una tasseta de nata i escalfar en el micro, desfer a la nata calenta les fulles de gelatina.
La resta de xocolata, introduir-lo en la thermomix, juntament 200 g de nata i escalfar a 50 º perquè es desfaci tot i quedi una crema. Afegir la nata amb la gelatina. Retirar i reservar.
Rentar la thermomix perquè es refredi.
Muntar la nata, sense les papallones, a velocitat 5, durant 20 o 23 segons (ull que si es talla ... adéu postres)
Afegir la crema de xocolata que tenim reservada, i barrejar amb moviments envoltants, amb una espàtula. Afegir també les ensopegades de xocolata que teniem reservats.
Posar la barreja en un motlle desmuntable, o directament a la safata que s'hagi de servir, amb un cèrcol de emplatar, o bé fem un cercle amb acetat.
Decorar al gust, jo aquesta vegada ho vaig decorar amb encenalls de xocolata.
 40 min.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada