divendres, 27 de maig de 2016

Postra de Caffe - caramel

Ingredients

  • Per 1 recipient de vidre d'1,2 l
  • 200 g de sucre
  • 2 cullerades d'aigua
  • 1 cullerada de mantega
  • 5 dl i ½ de crema
  • 2 grams de Flor de sal
  • 3 fulles de gelatina
  • 3 cullerades de pols de cafè instantani (expresso)
  • 250 grams de Blanc batut (formatge fresc)
  • 1 forma de pastís clàssic (pa de Pessic)de 160 grams
  • ¾ de dl de cafè expresso
  • 2 cullerades de Grappa, al gust
 racions

Elaboració

Per la salsa de caramel:

Deixa coure 120 grams de sucre amb 2 cullerades d'aigua en una cassola a foc lent fins que estigui d'un color daurat, afegeix la mantega i mou la cassola, agrega 1 dl i ½ de crema.
Deixa bulli la barreja fins que el sucre es dissolgui i es formi una salsa de caramel, assaona amb flor de sal, deixa refredar i refrigera a la nevera.

Per la mousse de caffe:

Remulla la gelatina en abundant aigua freda.
Bull ½ dl d'aigua amb el cafè instantani en pols i 50 grams de sucre.
Esprem la gelatina i afegeix al cafè, barreja bé i refreda una mica.
Barreja amb Batut Blanc.
Refrigera aproximadament uns 20 minuts fins que la barreja endureixi pels cantons.
Bat 1,5 dl de crema de llet a punt de neu i barreja bé amb la mousse de cafè.
Col·loca la mousse en el recipient de vidre i deixa refredar durant 1 hora.
Bat lleugerament la resta de crema de llet i amb 2 / 3 de la salsa de caramel, acaba de batre.
Talla del pa de pessic, una rodona del diàmetre del recipient de vidre i col·loca sobre la mousse.
Perfuma el cafè exprés, si és del teu gust, amb un bon licor de Grappa i endolceix amb la resta de sucre.
Ruixa la rodona de pa de pessic amb el cafè exprés i escampa per sobre la salsa de caramel.
Serveix, immediatament el postra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada